BulariaAnalytica.org е аналитичен проект на Центъра за балкански и черноморски изследвания, чиято цел е да предоставя аналитична информация за България и региона в областта на геополитиката, националната сигурност, икономикатa, финанситe, външната политика и други.

BulgariaAnalytica е независима инициатива, подкрепена от Фондация „Америка за България“.

За своето почти тримесечно съществуване, аналитичният сайт успя да предложи над 50 статии и анализи, публикувани на български и английски език.

Амбицията на проекта е да се разпространява изчерпателна и навременна, с аналитично съдържание информация, която да достига до обществеността, бизнеса, академичните и професионалните общности, държавните институции, политически и социални лидери в България и в чужбина. Проектът, чрез своя уебсайт, ще осигури свободна платформа за обществен диалог с участието на ключови автори – сътрудници на сайта, международни гост-преподаватели и млади анализатори. Организираните обществени обсъждания ще се фокусират върху критични и чувствителни въпроси, свързани с вътрешните и международни отношения в Балканския и Черноморския регион.

Ръководители на проекта са Алекс Алексиев и Илиян Василев, които имат изградена отлична аналитична репутация и професионален авторитет в България и в чужбина.

Участието на видни американски, европейски и международни анализатори в реализацията на проекта ни даде възможност да организираме, върху платформата на BulgariaAnalytica, първата публична среща, Кръгла маса, посветена на геополитическите и енергийните предизвикателства в Югоизточна Европа, Балканския и Черноморския регион.

 

BulgariaAnalytica има удоволствието да Ви покани

да участвате в кръгла маса на тема:

„Геополитически и енергийни дилеми пред страните от Югоизточна Европа и Черноморския басейн. Дневният ред на САЩ, ЕС и Русия“.

Събитието ще се състои на 21 септември 2016 г. от 9:00 ч. до 14:00 ч.
в зала „София“ на Гранд Хотел София.

Специални участниците в кръглата маса ще бъдат утвърдени анализатори от САЩ, Русия и региона:

WimbushЕндерс Уимбуш (САЩ) – създател на международния изследователски институт в Оксфорд по въпросите на Централна Азия и Кавказ; бивш директор на German Marshall Fund (Вашингтон); бивш председател на Съвета за електронни медии на САЩ; дългогодишен старши вицепрезидент на престижния американски институт „Хъдсън“; консултира печатни медии от ранга на Wall Street Journal, Washington Post, Los Angeles Times, Washington Times и др.; член на редица академични и корпоративни организации.

 

Steven F. Hayward

Д-р Стивън Хейуърд (САЩ) – професор в множество американски университети; член на влиятелния Американски институт по предприемачество (American Enterprise Institute), на Тихоокеанския институт за научни изследвания и на института „Фрейзър“; международно признат експерт по въпросите на климатичните промени и околната среда; автор на авторитетното изследване „Алманах на екологичните тенденции“; гост-анализатор в радио и телевизионни предавания, в New York Times и Wall Street Journal; автор на пълната  автобиография на президента Роналд Рейгън.

 

 

Thomas J. PyleТомас Пайл (САЩ) – президент на Института за енергийни изследвания (instituteforenergyresearch.org) във Вашингтон, окръг Колумбия. Институтът е виден пазарно ориентиран мозъчен тръст, извършващ широкообхватна изследователска и образователна дейност в областта на енергетиката.

 

 

 

 

m.krutihin

Михаил Крутихин (Русия) – водещ анализатор и консултант по въпросите на нефтената и газова политика в Русия; съосновател на РусЕнерджи и главен редактор на седмичния бюлетин „Руска Енергетика“; в периода от 1972 г. до 1992 г. работи за руската информационна агенция ТАСС в Москва, Кайро, Дамаск, Техеран и Бейрут, стигайки до позицията на директор на агенцията за региона.

 

 

Канат Емироглу

Г-н Канат Емироглу – главен изпълнителен директор на Global Energy, дружество на Global Holdings в Истанбул; бивш главен изпълнителен директор на British Gas Business (Великобритания); старши съветник към Boston Consulting Group.

 

 

 

 

Моля да изпратите Ваши данни за регистрация за участие на ел. поща: bulgariaanalytica@gmail.com, draganovairina2@gmail.com,
или на телефони: 0889 416 343; 0884 104 705.

В BulgariaAnalytica.org не се допускат обидни, расистки, нецензурни коментари, коментари с неприемливо съдържание, коментари, накърняващи авторитета на автори и други потребители, фалшиви, рекламни и спам коментари, рекламна и промоционална дейност.

Вашият коментар