За нас

 

BulgariaAnalytica.org е аналитичен проект на Център за изследвания на балканския и черноморския регион (ЦИБЧР) който цели да предоставя на своите читатели аналитична информация за България и региона и в областта на геополитиката, националната сигурност, икономикатa и финанситe, външната политика и други.

BulgariaAnalytica и нейните аналитици твърдо подкрепят демократичната и пазарна ориентация на България и нейното членство в Европейския Съюз (ЕС) и НАТО.

Мненията, изразени в статии написани за BulgariaAnalytica.org принадлежат на техните автори и не винаги отразяват тези на ЦИБЧР и неговите спонсори.

Център за изследвания на балканския и черноморския регион (ЦИБЧР) уважава конфиденциалността на въведената от Вас информация и се ангажира да гарантира нейната неприкосновеност. С нашата политика на поверителност можете да се запознаете на страницата „Информация за поверителността“

BulgariaAnalytica е независима инициатива, подкрепена от Фондация Америка за България. Съдържанието отразява единствено мнението на авторите и не отразява непременно вижданията на Фондация Америка за България.

AB_newФондация Америка за България помага в израстване и укрепване на пазарната икономика и демократичното общество в България за да помогнете на страната да реализира пълния си потенциал като успешна, модерна европейска нация. Основана през 2008 г., фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от правителството на САЩ и функциониращ чрез Американска Агенция за международно развитие. Субсидиите, предоставяни от ABF, подпомагат развитие на стабилни и дългосрочни американско-български отношения.


Екип на България Аналитика

Отговорен редактор – Алекс Алексиев

Мениджър на сайта – Катерина Грънчарова

Английски редактор – Джош Фридман

 

Международен консултативен съвет на България Аналитика

Рос Джонсън – Д-р Джонсън е виден американски специалист по Източна Европа и автор на много книги и монографии за региона. Най-новата му книга е „Радио Свободна Европа и Радио Свобода; През годините на ЦРУ и след тях“, (Stanford University Press, 2010). Бил е директор на Радио „Свободна Европа“, а понастоящем се занимава с научно-изследователска дейност в мозъчния тръст „Център Удроу Уилсън“ във Вашингтон, Окръг Колумбия.

Стивън Хейуърд – Проф Хейуърд е виден американски историк и политолог. Той е автор на много книги, включително на дефинитивната биография на Роналд Рейгън („Епохата на Рейгън“, в два тома). Преподава политология в университета Пепърдайн и води ежедневен блог в powerlineblog.com.

Кент Осбанд – Д-р Осбанд е американски икономист, стратег, анализатор на финансовия риск и дългогодишен изследовател на България с. Той е автор на две известни книги за количествен анализ на риска (Рискът айсберг: Приключение в теорията на портфейла и рискът на Пандора: неопределеността в основата на финансите) и е работил, както в обществения сектор (МВФ, СБ), така и в частния (Goldman Sachs, CSFB, Fortress Investments).

Ендърс Уимбуш – Г-н Уимбуш е известен специалист по Русия, Източна Европа и международната сигурност и автор на десетки книги по темата. Бил е директор в Радио Свобода (1987-1993) и член на борда на директорите на Съвета по телевизионни и радиопредавания (BBG) на САЩ. Понастоящем е един от изтъкнатите учени-изследователи във фондация „Джеймстаун“ във Вашингтон, Окръг Колумбия.


Контакти:
тел. +359 889 416 343
e-mail: bulgariaanalytica@gmail.com
В BulgariaAnalytica.org не се допускат обидни, расистки, нецензурни коментари, коментари с неприемливо съдържание, коментари, накърняващи авторитета на автори и други потребители, фалшиви, рекламни и спам коментари, рекламна и промоционална дейност.