NewsFront : БЪЛГАРИЯ – СВОБОДНА ОТ ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ: БЪЛГАРИТЕ СА ПРОТЕСТИРАЛИ ПРОТИВ ЯДРЕНАТА ЗАПЛАХА И F-16.

Информация и Дезинформация


 

 

NewsFront: БЪЛГАРИЯ – СВОБОДНА ОТ ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ: БЪЛГАРИТЕ СА ПРОТЕСТИРАЛИ ПРОТИВ ЯДРЕНАТА ЗАПЛАХА И F-16.

 

Днес, 6 август, от 18:00 часа, в деня на бомбардировката над Хирошима, българите отидоха на митинга със съобщение „България е зона без ядрено оръжие.“
Действието е предизвикано от силната загриженост на обществото относно факта, че САЩ се опитва да превърне страната в нов ядрен склад чрез сделката с F-16. И докато Държавният департамент и Посолството на САЩ в България търкат ръцете от удоволствие от сключената сделка, българският народ предприема отчаяна стъпка, за да предотврати този сценарий.

 

На плакатите можеше да се видят следните послания:

11
“Ядрените оръжия тук са нарушение на договора за неразпространение на ядрените оръжия”, “F-16 може да носи ядрени оръжия”, “Не на войната, не на ядрените оръжия”, “САЩ решават своите геополитически проблеми през чужди ръце.” „България е заложник на интересите на НАТО”, „F-16 е стъпка към ядрената опасност”, „Няма да позволим втора Хирошима в Източна Европа”, „Миротворците” на САЩ и НАТО донесоха смърт, унищожение, терор, вън от нашата  Родина, НАТО вън, Yankeegohome » Сериозни опасения са именно закупуването от България на американския F-16. Страната буквално беше принудена да се съгласи на тази сделка без обсъждане и без прозрачност на условията.

 

Коментар:

Нюз фронт е класическа хибридна платформа с руска пропаганда.

Ето как се прави „новина“.

Вижте снимката – има няколко души, добре облечени.  Със скрити лица, защото най-вероятно е платено на Пи Ар агенция, за да режисира такава сценка, която да бъде заснета в центъра на София. И разбира се, си крият лицата.

След това снимката и свободните интерпретации се пренасят в руските медии и се слагат гръмки заглавия – Протести в България срещу превръщането й в база за ядрено оръжие.!?!  Разбира се оста, около която се развива новината е сделката с Ф-16, която трябва да се дискредитира. Не мислете, че това ще спре след сключването на договора или плащането, или дори доставките.

Лозунгите, които са цитирани са едно към едно опорни точки използвани от опозицията в Парламента и по студията – което доказва координирания характер и свързаност между вътрешната опозиция на сделката и Кремъл. “Нямали да позволят втора Хирошима“?! – сиреч американците ще ни пуснат ядрена бомба !?, тотално объркване.

 

Фактите

Всяка транспортна система може да носи ядрено оръжие, ако си постави за цел. По време на Варшавския договор в страната бяха базирани тактически ядрени оръжия, които бяха под контрола на съветски офицери и военни. При разпада на Варшавския договор си изтеглиха ядрените боеприпаси и ракети обратно в Русия.

В момента у нас няма ядрени оръжия – нито ракети, нито бомби, нито ядрени боеприпаси.

Несръчният опит за сплашване на населението, че сме щели да имаме самолети с ядрено оръжие на борда, е само прелюдия към следващата степен на заплаха. Очаквайте в Кремъл да направят гръмко изявление във връзка с новата боеспособност на българските ВВС и хибридките за ядрено оръжие, че Русия ще отговори реципрочно. Но и това не е новост – от кога ни плашат, че сме цел на руски тактически и стратегически ядрени ракети. Имали цели у нас. От началото на Студената война всички големи градове в ЕС и САЩ са били цели и …. какво от това. Благоденствието и сигурността са на Запад, в Русия са както страхуващите,  така и изплашените.

България няма никакво намерение да става ядрена сила, Дори да иска, не може. Това е глупав страх, за това и българите не се хващат на информационната клопка.

Ако и когато се наложи, да се отговаря на ядрено нападение, този отговор ще бъде в рамките на НАТО и ще засяга системи, които нямат нищо общо с конвенционалните сили, с които ще разполагаме.