Sorry, this entry is only available in Bulgarian.

One thought on “България се провали на първия по-сериозен тест за лоялност в НАТО – последствията

 1. Борисов го предупредиха от Вашингтон още през октомври 2017-та, че Цацаров и Пеевски попадат в списъка на закона Магнитски. Получи срок от няколко месеца, за да се започнат разследвания срещу тях и така да спаси себе си от попадане в списъка. Двамата са назначения от Москва и Борисов се сниши пред това, но дори не демонстрира воля. Покрай казуса Пирин, отправи препратки, но с недомлъвки и след като беше привикан “на пожар” при посещението на Меркел.
  Бездействието на Борисов, предизвика ответна реакция. Всички държави изгонили руски дипломати заради случая Скрипал, обявиха че са получили неопровержими доказателства, само Борисов каза пред медиите, че секретния доклад е бил споделен само за САЩ, Великобритания, Австралия и Канада. Тук Борисов излъга! Просто не е получил достъп до секретния доклад, заради неизпълнението на ангажиментите ни към НАТО и бездействието му срещу Цацаров и Пеевски. Не би било странно дори, ако отказа до доклада е направен пред останалите страни-членки, унижавайки го публично по този начин. Скандала можеше лесно да се потуши, договаряйки с Москва привидно изгонване на някой и друг служител от Руското посолство, но Борисов със засегнато его, обяви че иска да види доказателствата. Това разбира се е само хипотеза, но би обяснило и последващите действия.
  Набързо се организира една напълно безсмислена среща с Ердоган, на която първоначално нямаха желание да присъстват нито представители на ЕС, нито Ердоган. В крайна сметка, очаквано не донесе нищо.
  После се заредиха събития едно след други! Напускането на граничния контрол на летище София, запалването на двата вагона от пътническият влак, падането на оградата на турската ни граница от буря, бягството на двамата затворници, променящата се позиция на държавата по сделката с ЧЕЗ, епопеята с посланика в Москва, скандалните промени в НК, всекидневните малоумни изказвания на политици от всички цветове, изваждането на досието на Юлия Кръстева и предизвиканите вълнения от това в “дясното” пространство…
  Всичко това с единствената цел, да се отклони вниманието на народа от заетата позиция по случая Скрипал! Образец на хибридна атака, показващ как всъщност функционират хибридните атаки! Поредица от ситуации, привличащи вниманието на обществото. Застъпващи се една с друга, преди да бъдат осмислени. Нарушава се рационалното мислене чрез объркването и се размива фокуса на отделните ситуации. Продължителното манипулиране на едно общество с предизвикани абсурди, го лишава от волята да се противопоставя на нещо, за което не му се предоставя рационално решение. Законите спират да действат и вече не са решение. Включването на русофилски тролове навсякъде, допълнително въздейства объркващо.
  Срещу подобни хибридни атаки, единственото средство за борба е, обяснителни кампании към обществото. Защото когато не се осъзнава случващото се, последиците са разрушителни!

Abusive, racist or obscene comments are prohibited on BulgariaAnalytica.org. Comments containing inappropriate content and comments undermining the authority of the authors and other users are also prohibited. Additionally, BulgariaAnalytica does not allow comments containing spam, advertising, false advertising or promotional activity.

Leave a Reply