Управление чрез фейк новини, слухове и истерии

Управление чрез фейк новини, слухове и истерии

lian Vassilev video26.07

Историята на ратификацията на Истанбулската конвенция – дежа вю

 

Започвам с две, привидно несвързани новини.

Конституционният съд „отсъди“ че тъй като Истанбулската конвенция можела да създаде предпоставки за замъгляване на разликата между двата пола, т.е. човек да си помисли, че може да има и трети пол /не спорете, когато нещо е откровено глупаво, не търсете някаква интелектуална подплата/, видите ли това правело „по-трудна борбата срещу насилието над жените!?

 

Ей богу, доста време умувах над тази словесна конструкция и тъй и не намерих пътя към логиката. Обикновено насилие над ума и над морала.

Както и предполагах „ловът на джендъри“ започна, вече отказват образователни програми, защото как иначе тези „лъжепатриоти“ ще останат в центъра на общественото внимание. Те постоянно имат нужда от измислени проблеми за да изпъкнат – както беше с бежанците, преди това с ГМО-то, са разликата в качествата на храните, с шистовия газ – постоянно имат нужда от фронт за да бъдат снимани на виртуалните пиар барикади със знаме в ръка..

 

В същото време чета другата новина, бившата еврокомисарка Меглена Кунева, която тотално отсъства от дебата по ратификацията на Истанбулската конвенция, бе назначена от Фредерика Могерини за посланик на ЕС в Съвета на Европа?! Да, от Могерини, Кунева бе назначена в Съвета на Европа,  под чиято егида минава Истанбулската конвенция. Това стана без ходатайство от правителството – т.е. без подкрепа от Борисов. Същата Могерини, която не пожела да назначи Филип Димитров за посланик на ЕС в една друга държава. А Филип направи блестяща защита на ратификацията на Конвенцията, като даде да се разбере разликата между международно просветения юрист и випусниците на МВР Школата по право.

 

Същата Кунева, която поне формално идва от страна, която откровено и открито работи против един от най-важните документи на Съвета на Европа и на Европейския съюз.

 

Цялата работа е, че „борците“ срещу ИК, съвсем случайно научиха, че от повече от четиридесет години в социалните науки има въведено понятието джендър или жанр в зависимост от езика. И трайно и необратимо е навлязъл термина „социален пол“, не за да променя мъжкия и женски пол, а за да обособи необходимостта от политики и законодателство, което да премахне неравенството между половете, включително като осигури защита срещу насилие и дискриминация на работното място и в обществото.

 

Защото простата дефиниция на пол – мъж и жена не върши работа. След като истеризираха проблема и се самопозиционираха в ролята на мачовци, като доказаха силната си сексуална идентичност /поне така си мислят/, законодателите от ГЕРБ започнаха да се чудят как да се измъкнат от тресавището на собствената си безгръбначна политика. В това всъщност е и отговорът на въпроса защо реформи при ГЕРБ са невъзможни – трябва да имаш гръбнак за да промениш България, а те при най-малката съпротива /а реформите са именно изкуството да преодолееш съпротивата на статуквото/ се отказват.

 

И сега започна лов на вещици и анти-джендър истерия. Ето казвам ви прав текст – аз стоя зад ратификацията на ИК и не вярвам, че това правителството, водено от страхливи политици, може да убеди Европа с версията, че ще транспонираме ИК без да я ратифицираме.

 

Насилието е търговска марка на това общество и правителство- насилието на политици /Борисов/, насилието на прокуратура /Гешев и Цацаров/, насилието над слабите /Иванчева/, над онеправданите /майките/, насилието над правдата /медиите/. Като убеден хетеросексуален мъж, който няма проблем да общува с хора с различна ориентация, ви казвам, безгръбначието у нас заразява с вируса на фейка – мачовците – нито изглеждат, нито имат поведение на мъже, нито могат да вземат пушка и да бранят слабите и Отечеството, нито могат да бъдат пример като християни – защото в голяма част от случаите не влизат в църква, правят деца извън семействата и нямат никакъв принос към оздравяване на демографските тенденции – гонят българите в чужбина.

 

Не сме по католици /от католическа Полша/, не сме по православни /от сърбите и гърците/, нито по-мюсюлмани /от турците/ – единственото, което сме  „по“ – по-корумпирани и податливи на внушения и психози. Няма никакво съмнение, че кампанията срещу ИК бе проведена със силите и по методолияга на кампанията срещу бежанците, ГМО и шистовия газ /има и разлики разбира се/.

 

Намирам за напълно логично човек да бъде за ратификацията на ИК и да бъде срещу псевдолибералната политика и безкритичния допуск на незаконни имигранти – не съм привърженик на политиката на гетата във Франция, Белгия и Германия. Законът си е закон и важи за всички. България няма имперско минало, наследство и задължения към хора от бивши колонии за да има техните комплекси.

 

В същото време смятам, че тази примитивна анти-бежанската, анти-джендър, анти-глобална истерия прикрива безпростветността сред управляващия елит, липсата на умения да водят обществото към развитие и сигурност, включително и заради липсата на политика в областта на имиграцията. Полша съзнателно вкарва имигранти, с квалификация от Украйна, а от скоро и целево от Филипините.

 

Горните две новини – назначаването на Меглена Кунева и решението на Конституционния съд са само привидно несвързани. Те доказват, че независимо от отсъствието на близките до европейския бюрократичен елит български политици от вътрешния дебат в България по ключови за Европа проблеми, те си остават фаворизирани и предпочитани.

 

Защото за „началниците в Европейската комисия изглежда е по-важна съсловната принадлежност, а не битката за европейските ценности.

 

За разликата между Филип и Меглена – за това иде реч. Две България, два свята.

 

От Илиян Василев

 

Оставете коментар

Още
Залози и рискове в проекта Турски поток

Залози и рискове в проекта Турски поток

Любимият проект на премиера Борисов – Балканският газов хъб получи допълнително внимание, след разговорите му с президента Тръмп. Не съм…
Посещението на премиера Борисов във Вашингтон в контекста на транзакционната външна политика на Тръмп

Посещението на премиера Борисов във Вашингтон в контекста на транзакционната външна политика на Тръмп

  Напоследък се говори много за връщане към баланс на интересите на големите сили и сфери на влияние. Транзакционната външна…
Нечестната игра на аукциона за слотове през 2020 на терминала Ревитуса - последствията

Нечестната игра на аукциона за слотове през 2020 на терминала Ревитуса - последствията

Миналата седмица българският премиер инспектира напредъка в работата на интерконектора Гърция-България, като отбеляза, че това е знаков проект за енергийната…