Катастрофален пакт или пътека за катастрофална миграция

Катастрофален пакт или пътека за катастрофална миграция

Moroccan-Migrants-700

Статията беше публикувана за пръв път в americanthinker.com на 23/11/2018.

 

gcm

През последните две години бюрократите на ООН работят усърдно, макар и тихомълком, по нещо, наречено „Глобален пакт за сигурна, законна и редовна миграция (ГПМ)”. Какво представлява въпросният Пакт стана ясно от публикуването му и най-вече от анализа на забележителната Джудит Бергман от института Гейтстоун. Както може да се очаква, имайки предвид създателите му, Пактът не е нищо повече от чиста проба левичарска пропаганда.

 

Категорично ни се внушава, че миграцията е „източник на просперитет, иновации и устойчиво развитие в нашия глобализиран свят”, а генералният секретар на ООН Антонио Гутерес се присъединява с мантрата, че тя е „положителен глобален феномен”. Дори не се споменава фактът, че неконтролираната миграция, допусната от Германия през 2015/2016 г., се оказа бедствие, което вече се признава дори от канцлера Меркел и нейните поддръжници. По подобен начин, след много години на неограничена имиграция във Франция, еврейските синагоги и еврейският частен бизнес там се налага сега да бъдат охранявани от армията. В самата Германия пък, 63% от германските турци гласуваха за ислямисткия диктатор Ердоган, който полага усилия да унищожи и последните остатъци от демокрация в Турция. Не се споменава и фактът, че десетилетия незаконна имиграция доведоха до катастрофални нива на неграмотността в Калифорния – 23%  за щата и 33% в общината на Лос Анджелис. Вместо това ни се сервират непрестанно множество”прогресивни” тези за нуждата от „пълноценно включване и социално сближаване”, за разкриване на „отворени и достъпни информационни центрове” в държавите, които са във фокуса на мигрантите, на „език, който мигрантът разбира”. Звучно бе оповестена и нова категория – „климатични бежанци”.

 

„Пълното приобщаване и социалното сближаване” очевидно включва взаимното зачитане на всички култури на мигрантите, без да се споменава, че в някои от тези култури е приет бракът с деца и гениталното осакатяване на жени. Не се споменава и фактът, че Организацията за ислямско сътрудничество официално утвърждава законите на Шериата и дискриминацията срещу жени и не-мюсюлмани.

 

Това, което никога не се казва на читателя, е, че досегашната миграция е от бедните райони в Третия свят към богатите западни държави с установени системи за социални грижи и че с много малки изключения, мигрантите в най-добрия случай са икономически бежанци, които не са били преследвани нито по политически, нито по религиозни причини. Или, че капацитетът за приемане на мигранти на тези заможни страни е ограничен и техните системи за благосъстояние могат да се разпаднат под натиска на огромния брой мигранти, което този пакт очевидно насърчава. Отворените граници и системата за социално подпомагане не са съвместими, каза Милтън Фридман веднъж и колкото и да се опитва, ООН не може да промени това.

 

Може би най-лошата услуга, която ООН направи с този зле замислен Пакт, е целенасочено да заличи разликата между законната и незаконната имиграция. И това не е съвпадение въпреки протестите в текста, с твърдението, че това споразумение е „доброволно” и „необвързващо” за членовете на организацията. Дори един бърз преглед на 23-те цели, изброени в Пакта, ясно показва, че истинската цел на този ангажимент е да се създаде ново „човешко право” на миграцията. В този процес, Пактът директно елиминира критичната разлика между бежанците които бягат от преследване и поради това имат право на политическо убежище и икономическите мигранти, като се твърди, че „бежанците и мигрантите имат право на едни и същи универсални човешки права”. Това по същество обезсилва благородния принцип, възприет на Запад, за предоставяне на защита на преследваните заради своите политически или религиозни убеждения, под егидата на Женевската конвенция за бежанците.

 

Американците трябва да се гордеят, че президентът Тръмп е първият, който изяснява катастрофалните последици от този пакт и извежда Съединените щати от него. Междувременно почти цяла Източна Европа и много други държави също излязоха от това споразумение. Благодарение на Тръмп, когато левичарските групи на ООН се съберат, за да отпразнуват победата си в Мароко следващия месец, тази победа в най-добрия случай ще е Пирова.

 

От Алекс Алексиев

Оставете коментар

Още
Безсребреникът Путин и клеветниците

Безсребреникът Путин и клеветниците

  … Като същински маладец отговори другарят В. В. Путин на младенеца, „дръзнал“ да постави въпроса: „Ваш ли е онзи…
Навални отказа свобода в изгнание, върна се, за да докаже, че е руски лидер

Навални отказа свобода в изгнание, върна се, за да докаже, че е руски лидер

  В руския смисъл Навални не се жертва, а продължава делото си. За да си руски лидер, трябва да си…
България и Северна Македония разединени от неспособността на София и Скопие да скъсат с идеологическото наследство на комунизма

България и Северна Македония разединени от неспособността на София и Скопие да скъсат с идеологическото наследство на комунизма

Ще бъде най-голямата грешка от наша страна, ако накажем всички граждани на братска държава в полза на македонистите, които насаждат…