Медии обвиняват Тръмп, без да са прочели манифеста на убиеца от Крайстчърч

Медии обвиняват Тръмп, без да са прочели манифеста на убиеца от Крайстчърч

Brenton Tarrant,
Brenton Tarrant,
Статията беше публикувана за пръв път в americanthinker.com на 18/03/2019.

 

Четейки манифеста на масовия убиец в Крайстчърч, Нова Зеландия, първото нещо, което впечатлява читателя, е колко рационално говори той за това, което според самия него го очаква след зловещото му дело. Той се надява да оцелее, да получи доживотна присъда и да излезе на свобода след 27 години, като използва цялото време излежано в затвора, за да „разпространява идеалите си посредством медийно отразяване“.  Не би било учудващо, ако също е казал, че ще напише бестселър и така ще забогатее, докато е в затвора. Всичко това благодарение на факта, че смъртното наказание в Нова Зеландия (и в цяла Европа) се смята за жестоко и необичайно наказание дори, за такава измет.

 

По-важното в случая е, че всички мейнстрийм медии и в Америка, и в Европа, бързо го обявиха за бял десен терорист, очевидно без да си направят труда първо да прочетат помпозните брътвежи в манифеста. Че е терорист и бял, няма съмнение. Не е толкова лесно, обаче, е да се определи дали е десен или ляв. Много от идеите, които обсъжда в „манифеста”, са меко казани налудничави. Но те са по-скоро налудничави с ясно изразена зелена, левичарска окраска, отколкото в десния спектър. За консервативни идеи не може и да става дума. Лицето се възхищава на британския нацист Осуалд Мозли, но освен имигрантите, той също мрази и капиталистите и казва, че има планове да се справи и с едните, и с другите. Друг негов план е да се справи с пренаселеността, като избива „…и по този начин ще спаси околната среда.” Предпочитаната социална система на стрелеца е „зелен национал-социализъм, който е антиимпериалистически” и за него Китай е модел, заслужаващ похвала.

 

Ако има нещо в престъпните бълнувания на стрелеца, което да е повод за сериозна загриженост, това са не неговите безумни идеи, а фактът, че конкретно възгледите му за имиграцията са споделени от мнозинството от европейците, и то не само в Източна Европа, която изобщо отказва да приема имигранти. Разбира се, вярно е, че имиграцията се налага поради особеното нежелание на европейските жени да имат деца, но това не го прави по-малко сериозен проблем. И това е проблем, който е значително изострен от необмислената политика на Ангела Меркел и брюкселските мандарини, които отвориха европейските граници през 2015 г. и так се стигна и до продължаващата зависимост от антизападния ислямистки фанатик Ердоган, който контролира потоците мигранти.

 

В резултат на това, според данни на Брюксел, през  миналата година 20% повече имигранти са дошли в Гърция от Турция, като 90% от тях са използвали банди за престъпна контрабанда, за да го направят. По този начин споразумението на Меркел с Ердоган, за което ЕС плати милиарди евро, не е нищо повече от гаранция за работа за престъпниците. Междувременно Германия продължава да намира различни извинения, за да позволи на преобладаващо мюсюлманските мигранти да останат, докато инцидентите на антисемитизъм нарастнаха от 311 през 2017 г. до 541 през 2018 г. Италия вече се присъедини към позицията на Източна Европа и отказва да приема имигранти, а според Макрон и Франция би гласувала да напусне ЕС, ако получи шанс.

 

Всичко това се случи, защото никой в Европа не проявява необходимата решителност, за да сложи край на имиграцията. Много е ясно защо мигрантите продължават да идват и защо отиват в страни като Германия и Швеция, а не в България и Румъния. Именно добре уредените системи на  социални помощи са това, което ги примамва, макар че политиците от ЕС нямат смелостта да го кажат на глас. Повече от три години след отварянето на границите, две трети от мигрантите в Германия все още не работят и това едва ли ще се промени. И защо да се трудят, след като благоприятните социални плащания им гарантират хубав живот? Единственото нещо, което би могло да спре това явление, е създаването на закон, забраняващ социалните плащания на мигрантите през първите пет години след пристигането им. Това е малко вероятно да се случи, поради което е възможно психопатът- стрелец да намери аудитория за бъдещите си бълнувания.

 

От Алекс Алексиев

Оставете коментар

Още
Спомен за Алекс Алексиев: От беден емигрант до върховете на американската политика

Спомен за Алекс Алексиев: От беден емигрант до върховете на американската политика

Анализаторът Алекс Алексиев в неформален разговор за Рейгън, Кисинджър и европейските лидери
Поредният напън за налагане на PAX AMERICANA – Втора част

Поредният напън за налагане на PAX AMERICANA – Втора част

  Политика: Кой какво взема? Къде и как? Харолд Ласуел (1902–1978 г.) – американски икономист и политолог   Постепенно склонността…
Поредният напън за налагане на PAX AMERICANA - Първа част

Поредният напън за налагане на PAX AMERICANA - Първа част

  Това, което една държава определя като жизнените си икономически интереси, не са нещата, които осигуряват живот на гражданите й,…