Краят на една безпрецедентна манипулативна лъжа в Америка

Краят на една безпрецедентна манипулативна лъжа в Америка

Photo: OLIVIER DOULIERY / ALEX WONG / GETTY IMAGES
Photo: OLIVIER DOULIERY / ALEX WONG / GETTY IMAGES

 

Вече е очевидно, че докладът на Мюлер е голямо срамно петно и ще остане като такъв в американската история. Това, което се случи, беше двегодишен заговор на демократическата партия, основната преса и което е най-най-тревожно, на министерството на правосъдието и голяма част от разузнавателната общност, включително ФБР и ЦРУ, целящ отстраняването на легитимно избран американски президент.

 

Да започнем с пресата. Способният анализатор Лий Смит е написал много точно в списанието „Таблет”: „Нищо от случилото се през последните две години не би било възможно без участието на пресата като незаменим партньор в най-големия политически скандал за едно поколение“. Цялата мейнстрийм преса, включително „Ню Йорк Таймс“, „Вашингтон пост“, „Лос Анджелис Таймс“, CNN и MSNBC, „Новата република“, „Атлантик“, „Слейт” и „Салон“ и безброй други, бяха ежедневно заети с разпространяването на лъжливи наративи и откровени фалшиви новини и са достойни за наградата Пулицър за своите лъжи. В продължение на две поредни години те убеждаваха обществеността, която все още ги чете или следи, че е само въпрос на време безчестният и свален от поста си предател Доналд Тръмп да бъде изведен от Белия дом и изпратен  в затвора. Всички тези твърдения не се опираха на  никакви доказателства, а само на фалшива информация, платена от Хилари Клинтън. Повечето от тези хора продължават да отричат собствената си крещяща нечестност, но историята няма да им прости.

 

А какво да кажем за политическата класа? Знаем, че много републиканци никога не са били привърженици на Тръмп, но нямаше нито един демократ за тези две години, който да се изправи и да каже „Спрете тази безсмислена атака!”. Затова нека не се учудваме, че сега това е партията, която иска да забрани пътуването със самолет и да спре кравите да се оригват! Освен това, остава и казусът с Хилари Клинтън, която изтри официална електронна поща, постави нелегален компютърен сървър и унищожи безнаказано правителствени доказателства. Как е възможно такава дълбоко корумпирана личност не само да избeгне наказателното преследване, но и да създаде и по някакъв начин да управлява и контролира целия този фалшив наратив. Сега намесата на втори специален прокурор е абсолютно задължителна, особено след като вече знаем, че американските граждани са шпионирани заради фалшивата информация, платена от Клинтън и предоставена на съда по Закона за наблюдение на чуждите разузнавателни служби  не веднъж, а три пъти. И в рамките на това разследване, специалният прокурор трябва да разгледа внимателно ролята във всичко това, която изигра Джо Байдън, както и самият президент Обама.

 

И накрая, Конгресът трябва да направи анализира по-сериозно (сенаторът Греъм от комисията за съдебната власт вече обеща това,) демонстрираната корупция на най-високите нива на правоприлагането и разузнаването. Как беше възможно Джон Бренън, шеф на ЦРУ, да твърди, че Тръмп е руски шпионин на базата на нулеви доказателства. Или директорът, както и заместник-директорът на ФБР да работят усърдно и често дори да лъжат, с цел да свалят Тръмп. И защо разследването на Мюлер отне две години, когато беше ясно, че не е извършено престъпление. На тези и много други въпроси за широко разпространената корупция на най-високо ниво в американското правителство трябва да се отговори, преди американците да могат да се върнат към ежедневните си грижи. Едва тогава ще може да се каже, че тези травматични две години са приключили.

 

От Алекс Алексиев

 

Оставете коментар

Още
Спомен за Алекс Алексиев: От беден емигрант до върховете на американската политика

Спомен за Алекс Алексиев: От беден емигрант до върховете на американската политика

Анализаторът Алекс Алексиев в неформален разговор за Рейгън, Кисинджър и европейските лидери
Поредният напън за налагане на PAX AMERICANA – Втора част

Поредният напън за налагане на PAX AMERICANA – Втора част

  Политика: Кой какво взема? Къде и как? Харолд Ласуел (1902–1978 г.) – американски икономист и политолог   Постепенно склонността…
Поредният напън за налагане на PAX AMERICANA - Първа част

Поредният напън за налагане на PAX AMERICANA - Първа част

  Това, което една държава определя като жизнените си икономически интереси, не са нещата, които осигуряват живот на гражданите й,…