Между Брюкселския фарс и немската демографска трагедия

Между Брюкселския фарс и немската демографска трагедия

xenophobia
Статията беше публикувана за пръв път в americanthinker.com на 21/07/2019

 

Две събития се случиха през миналата седмица – едното, обширно отразено в европейските и световни медии, а другото почти без отзвук, но и двете ще имат дълготрайни, а що се отнася до второто събитие, също и дълбоки последици за бъдещите поколения. Първото събитие, разбира се, беше свързано с избора на Урсула фон дер Лайен за нов председател на Европейската комисия, а второто – публикуването на проучване, което показва, че германците все повече губят мнозинството си от лицата с мигрантски произход.

 

Проучването, естествено, беше много по-важно от историческа гледна точка за бъдещето на Европа, но очевидно не получи необходимата публичност. Вместо това, то премина почти незабелязано и потъна в забвение, изтласкано от данданията около избора на фон дер Лайен. Тези избори, бяха всъщност един абсолютно типичен за Брюксел фарс и още едно напомняне, че демокрацията в столицата на ЕС се е превърнала в необичайна концепция, която често се споменава, но рядко се практикува. Фон дер Лайен не само не беше официален кандидат, да не говорим за шпиц- кандидат, но дори не бе споменавана между кандидатите, докато не беше избрана.

 

Нещо повече, като политик тя несъмнено се провали напълно. Докато управляваше министерството на отбраната на Германия от 2013 г. до избора и в Брюксел, тя не само не успя да увеличи бюджета за отбрана на страната си до щедро обещаните 2% от БВП, но напусна поста си на жалкото ниво от 1,25%, за срок до 2023 г. Единственото нещо, с което тя ще бъде запомнена, е скандалът с ремонта на Горч Фок, кораб за обучение на флота, тъй като сметката за този ремонт нарасна от планираните 10 млн. Евро на 135 млн. Евро. Така, че тя е провалил се политик и Бундесверът стана за смях, но виждате ли, тя е „приятелка на Меркел”, както самата тя посочи, а също така е жена и изглежда, че това е всичко необходимо, за да получиш най-добрата работа в Брюксел днес.

 

Фактът, че германците бързо се подменят с мигранти в големите германски градове, както показа проучването в Neue Zuricher Zeitung, един от малкото все още уважавани вестници в Европа, може би е изненада поради скоростта, с която се е случва, но в никакъв случай не е неочакван. Още през 2006 г. най-известният американски експерт по исляма Бърнард Луис, прогнозира, че в края на 21-ви век Европа ще бъде доминирана от мюсюлманите. Разбира се, нито Луис, нито някой друг можеше да предвиди, че през 2015 г. Меркел ще отвори вратите за милиони нелегални мигранти и по този начин драматично ще ускори процеса на ислямизация на Европа. Сега, четири години по-късно, ситуацията, в която се намираме е достатъчно ясна. Тъй като все повече германски градове губят германския си характер, според NZZ, твърде малко мигранти имат желание да работят (и защо да го правят, след като социалната система им позволява да живеят добре и без да работят), тежките престъпления и антисемитизмът са нараснали рязко (със 74%, като през 2018 г. е имало  541 сериозни инцидента и 311 през 2017 г.) и малцина сред новодошлите показват желание за интегриране.

 

Накъде отива Германия на имигрантите? За да разберете това, най-добре е да посетите съседна Франция, която години тръгна по същия път години преди Германия. И Франция, и Германия внасят голям брой „гастарбайтери“ – първата от бившите си колонии в Магреб, а втората от Турция. И в двете държави съществува погрешното убеждение, че тези „гастарбайтери“ в крайна сметка ще се приберат в къщи след няколко години, което, разбира се, не се случва. Накрая, през 1996 г. френското правителство осъзнава, че този огромен брой хора са във Франция, за да останат и те се придвижват бързо и преместват, изолирани в множеството гета, които вече са се образували и които държавата обявява за „чувствителни градски зони”. Какво точно се случи в тези чувствителни градски зони? Още през 2004 г. проучване на френското министерство на образованието, известно като „Докладът Обен“, описва как ученички са бити от „по-големите братя“, ако излязат от мюсюлманската ортодоксалност и отидат на театър, басейн или, не дай Боже, прочетат „Мадам Бовари“.

 

Има над 750 такива зони и все повече нови се появяват през цялото време. Това са мюсюлмански анклави, където са концентрирани много, ако не и повечето престъпления – търговията с наркотици, проституцията и търговията с крадени стоки, да не говорим за ислямската радикализация, която доведе до редица брутални терористични действия от хора, родени и отраснали във Франция. Междувременно, всеки еврейски обект във Франция е охраняван от въоръжени войници – нещо, което се очаква скоро и в Германия, според информацията.

 

И така, има ли точка, отвъд която ислямизирането на Европа е факт и няма връщане назад? За пишещия настоящите редове, този момент е, когато мнозинството граждани под 18-годишна възраст стане мюсюлманско мнозинство. Вече има немски градове, които са много близо до тази точка.

 

От Алекс Алексиев

Оставете коментар

Още
Мирът в Източна Европа: създаване на ИЕС (Източноевропейски Съюз)

Мирът в Източна Европа: създаване на ИЕС (Източноевропейски Съюз)

Откъс от Лудвиг фон Мизес, “Всесилната държава” (1944), Издателска къща МаК     Опитите да се решат политическите проблеми на…
Нацистските корени на гретенизма

Нацистските корени на гретенизма

Лозунгът на много от съвременните леви „Ние не сме леви или десни, ние вървим напред“ е исторически наивен и политически…
„Орелът трябва да позволи на малките птици да пеят“: Уроците от Брекзит за Източна Европа

„Орелът трябва да позволи на малките птици да пеят“: Уроците от Брекзит за Източна Европа

Най-големият въпрос, пред който е изправена цяла Европа сега е свързан с проточилото се излизане на Великобритания от Европейския съюз,…