Диктатура на бездарието

Диктатура на бездарието

Photo: obshtestvo.org
Photo: obshtestvo.org

„Бездарието е фашизъм“

Л. Левчев

 

„Неграмотните са принудени да диктуват“

Станислав Йежи Лец

 

Изборът на главен прокурор на България в настоящия момент може да се сравни с нещо като избор на прокуратор на Римската провинция Юдея. Само че България не е Юдея, а Третият /московски/ Рим съвсем не е Рим, а политически ребранд на средновековната „Златна орда“. И все пак паралелите се налагат.

 

Сегашният главен прокуратор, пардон прокурор, бившия провинциален съдия Цацаров като същински Пилат Понтийски си изми ръцете с предложената кандидатура на собствената си креатура, завършила право в милиционерската „правна“ школа Иван Гешев. И последният не закъсня да същиса публиката с интервюто си пред така наречената Българска? Национална Телевизия.

 

Всъщност какво се крие зад високопарните, политически некоректни, партийно-пристрастни, заканителни, обругателски, хъшлашко-калташки и откровено мутренско-бандитски изцепки в това нещо като интервю на кандидата за главен прокуратор?

 

Крие се огромно бездарие, некадърност и професионална некомпетентност. Крие се и страх, че господарите му утре могат да го изритат по същия начин, по който го издигнаха от нищото. „От грязи в князи“ (от калта във властта и богатството) – има хубав историко-поетичен каламбур как стават нещата в ребранда на Златната орда, пардон Третия Рим от време оно.

 

И така възниква въпросът:

Това ли е начинът на червената олигархия (която за сведение на публиката не е падала от реалната си княжеска власт откакто бе инсталирана там преди 75 години) да си избира некадърници, за да я обслужват? И защо и е необходимо това? Краденето може да става и по-почтен начин, господа другари – нали го пробвахте вече, защо трябва да плячкосвате? Тези евразийски мурафети на грабеж и плячкосване, характерни за господарите ви от Златната орда утре, няма ли да ви пратят там, откъдето се пръкнахте преди 75 години – в калта, че и по-лошо – под нея?

 

Опита за нещо като демокрация, нещо като диктатура и нещо като нищо на света на нещото като независима държава, окупирана и хакната и то не веднъж от същите тези бандити и бандитчета трябва наистина да приключи. Играта ви на демокрация трябва да приключи. Но не за да установите жадуваната от вас диктатура (за да крадете и плячкосвате съвсем безнаказано), а за да ви изрита демокрацията там, където вие мястото – в калта.

 

И още нещо – това място от което се пръкнахте – партията с голямо П, която днес играе нещо като опозиция –  защо ли мълчи като … на вашия безпрецедентен калташки избор? Защото са некадърни като вас? Не, те са некадърни от 75 години, че и от по-рано. Защото сте удобен за разправа с всеки, независимо виновен или невинен. И защото утре като дойдат на власт с ваша помощ ще се разправят с тези, които днес ви издигат на власт.

 

Вчера във фейсбук си направих каламбура, че ни е необходим Гешев, но не Иван, а Никола. Още треперят другарите даже само като чуят името му.  И не защото е „фашист“ (те обявяват за фашист всеки, който не е от тяхната бандитска проруска шайка) – Не – те се страхуват от професионалиста, от кадърния полицай, който превърна партийката им в доносническо бюро.

И после същите некадърници и бандити – от грязи в князи!

 

„Успяхте да се награбите, сега помислете за слабите“ – се провикна 20 години след „Победата“ на 09.09. Радой Ралин, но кой да го чуе? Та нали плячкосването и грабежа са същността на социализма – този „най-прогресивен строй!“

 

Наистина – сатирикът на тоталитарния ХХ-ти век Станислав Лец е прав – неграмотните не могат да управляват по друг начин. Дори през ХХІ-ви век законите на политиката са безжалостни.

 

Демокрацията не е власт на тълпата, а на гражданите – това трябва де се знае. Тя не е власт на безпросветното мнозинство, а на просветени елити в основните разделения на властта – законодателна, изпълнителна, съдебна, но и медийна, и духовна. Демокрацията ако е истинска не е беззъба да се справя с престъпността и многобройните си неприятели – един от които е бездарието. За бездарието властта е една, а просветителите, които преди два века и половина са направили откритието, че властта не трябва да е в ръцете на едни и същи хора не са „десни екстремисти“, а благодетели на човечеството. А „десни екстремисти“ са сегашните левашки недоразумения, които като не могат да си вършат работата – спират и пречат на тези, които могат и знаят как се работи. Професионалистите-юристи са изтикани в глуха линия и нищо не могат да направят, без радикални демократични, а не олигархични реформи на корумпираните правоохранителна и правозащитна системи.

 

Бездарието е фашизъм, а днешните „антифашисти“ както пророчески предрече Чърчил, са всъщност днешните истински фашисти, истинските леви мракобеси, независимо от партиен цвят и разцветка.

 

„Българийо, Българийо, Понасяща България. Познавам те от онзи ден и вчера, страна, в която вcичките бездария направиха огромна кариера“.

Радой Ралин

 

И така, изборът на главен прокуратор/бъдещ диктатор като че ли изглежда предрешен. А може би не? Но да им кажем и на него, и на тези, които го избират:

„Ти се добра от калта във властта. Но не забравяй – вечна е не властта, а калта“.

Омар Хаям

 

От Доц. д-р Момчил Дойчев

Оставете коментар

Още
НОВАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ НА ХОРАТА С ДОСТОЙНСТВО

НОВАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ НА ХОРАТА С ДОСТОЙНСТВО

  Разумът е даден на човека, за да живее разумно, а не само да вижда, че живее неразумно. Висарион Григориевич…
Няма кой да постави приоритети за лечение на психични заболявания

Няма кой да постави приоритети за лечение на психични заболявания

Не знам защо, но в днешната световна бутафория, преструваща се за загрижена в деня на Душевното Здраве, аз, посветил живота…
Алиса Юрченко: Русия малко по малко си купува България, „инвестицията” на олигарха Медведчук от 20 млн. евро е доказателство за това

Алиса Юрченко: Русия малко по малко си купува България, „инвестицията” на олигарха Медведчук от 20 млн. евро е доказателство за това

Украинският политик се чувства комфортно в страната, щом е придобил 23 хектара от територията на Черноморие, в общините Несебър, Поморие…