Тепърва предстоят драмите в ЕС, може да се стигне до предсрочни евроизбори

Тепърва предстоят драмите в ЕС, може да се стигне до предсрочни евроизбори

1024px-European_Parliament_-_Hemicycle
Интервюто на Васил Василев беше публикувано за пръв път във faktor.bg на 07/10/2019

 

Непристойно беше заиграването с Грета Тунберг от страна на либералите, преформатират антихристиянските идеали в екологични

Демократите в САЩ се простреляха в единствения си здрав крак

Изходът от политическата криза в Израел ще бъде важен за света, казва бившият депутат

 

 

 

– Г-н Иванов, какви ще са последствията от импийчмънта срещу Доналд Тръмп?

– Шест часа, след като Доналд Тръмп произнесе речта си пред ООН, в която обяви глобализма за мъртъв и бъдещето на националните държави за силно, Нанси Пелоси представи процедурата по импийчмънт на американския президент. Поводът беше смешен, а самият Тръмп нарече действията на демократите „лов на вещици” и „боклук”. Абсолютно се присъединявам към мнението му. Според мен този импийчмънт е прострелване и на единствения здрав крак на Демократическата партия. Първото „прострелване“ бяха лошите отношения, които наложи Барак Обама с Бенямин Нетаняху по време на втория си мандат. Тогава на спусъка на пистолета бяха пръстите на Обама и на Хилари Клинтън. Сега на спусъка са застанали Нанси Пелоси и Джо Байдън. Много хора считат, че нищо няма да излезе от импийчмънта в юридически план и че той няма да мине.

Тук по-важни обаче са поводът за импийчмънта и влиянието му върху президентските избори в САЩ догодина. Този скандал ще съсипе предварителната кампания на демократите, която вече е в ход, защото фаворитът Джо Байдън бива въвлечен в тежък скандал, който е измислен. Към днешна дата на Тръмп се отдават значителни шансове да спечели втори мандат. Мисълта за това довежда до лудост либералните кръгове в САЩ, в Европа и по света. Предстои ни да наблюдаваме дълго и мъчително политическо шоу. Сметката за него ще платят Демократическата партия и либералите в САЩ, но то ще засегне и процесите в Европа, Брекзит, Израел, Украйна и други конфликти по света. Президентът на Израел прояви мъдрост и даде мандат за съставяне на правителство на Бенямин Нетаняху, независимо че получи един мандат по-малко от своя основен съперник Бени Ганц.

Политическата криза в Израел заслужава специално внимание, защото дава отражение в широк международен аспект: Иран и Персийската криза, конфликтът Украйна – Русия, търговската война с Китай, процесите в Европейския съюз и др.

 

– Сега американският президент Тръмп плаши с нова финансова криза…

Финансовата криза би била предпоследна преграда при спирането на Тръмп за негов втори мандат. Противниците му владеят по-голямата част от активите в света, както и повечето медии, НПО, гигантски фондове… След медийните, политическите и юридически опити да спрат действащия президент на изборите, те ще включат и икономически лостове. Мнозина експерти предричат нова финансова криза през следващата година. Не бих се изненадал, ако „финансовите магьосници” ни поднесат подобна криза като „коледен подарък”. Но финансовият катаклизъм няма да има икономически причини, а политически, за разлика от цикличните кризи досега. Последната преграда е най-страшната – войната.

 

– По какъв начин ще бъде засегнат светът от една политическа криза в Израел?

– Израел е относително малка по площ и население държава, но има значима роля в международните отношения. Много хора, с които разговарям, смятат, че САЩ избират премиера на Израел. Според мен обаче премиерът на Израел има много по-голямо значение за избора на американския президент. Изборите в Израел стигнаха върха на противопоставянето, което обаче не е между „леви“ и „десни“. Постановката за „лявото” и „дясното” е заблуда, която се раздухва от хиляди медии, но подобно противопоставяне днес вече не съществува. Конфликтът в Израел е верски, но не е между юдеи и мюсюлмани, а между вярващи юдеи и юдеи атеисти. В България, за съжаление, не се обръща особено внимание на изборите в Израел, а те са важни и за изборите в САЩ догодина. Важни са и за развръзката на Брекзит във Великобритания, за конфликта Украйна – Русия, както и за развитието на Европейския проект. Проектът за ЕС ерозира всеки ден и явно трябва да бъде спасяван…

 

– Каква е ролята на България в цялата ситуация и постъпи ли политически грамотно президентът Румен Радев с речта си пред ООН?

– България е малка страна и обикновено не я включват в политическите и икономическите анализи. Това е грешка на големите анализатори и изследователи. Между „шпионския скандал” в България и импийчмънта на Доналд Тръмп има връзка – Русия. Повече от две години Тръмп беше разследван за руски връзки, а сега го преследват за телефонен разговор с украинския президент Зеленски. Русия обаче не се включи в т.нар. „шпионски скандал“ у нас. Реакцията на руското държавно ръководство беше доста сдържана и дори пренебрежителна с оглед на други, по-сериозни цели, които си поставя.

Либералните кръгове по света са в истерия, особено тези във Великобритания. Те водят страната си към тежка криза. Там съдът беше използван за намеса в работата на Парламента. Британски всекидневник нарече решението на Върховния съд „съдебен преврат”. За мен подобно определение е адекватно.

Либералното правораздаване, което се налага през последните десетилетия по света, е вредно. (България също е подобен пример, виждате как страната ни се тресе от съдебни конфликти.) Либералите в САЩ бяха „разстреляни“ от изказването на Доналд Тръмп, който заяви, че глобализмът свършва и идва времето на патриотите.

Колкото до речта на Румен Радев пред ООН, за мен тя беше бланкетна. Когато има силни идеологически сблъсъци, когато демократите в САЩ са пощръклели през последните месеци и вкарват Тръмп в Украинската криза, ние не бихме могли да кажем нещо повече. Странно впечатление ми направи поведението на външния ни министър Екатерина Захариева. Така и не можах да разбера каква е идеята ѝ за „мулти латерален свят“, защото нямам достатъчно информация. Знам само, че в този процес са включени над 60 страни. Това ми звучи като „мултикултурализъм”. Подобни „мулти-прояви” означават слабост.

 

– Как ще коментирате появата на „феномена“, както някои наричат Грета Тунберг?

– Непристойно събитие по време на асамблеята на ООН беше заиграването с това дете от Швеция Грета Тунберг. А това е тежка спекулация. От друга страна, либералите се опитват да преформатират антихристиянската си идеология в някаква форма на екологична идеология, която да взима връх при тяхното противодействие. Бяха въвлечени още хиляди деца, появиха се всякакви манипулации – какво била казала Грета, как била погледнала Доналд Тръмп и т. н.

 

– Какво бъдеще очаква ЕС след опита да бъде превзет от либералите?

– Европейският съюз вече е превзет от либералите. Тези, които се радват, че Урсула фон дер Лайен е избрана за председател на Европейската комисия, са наивници.

Тепърва ще започнат големите драми в Европа. Мисля, че дори е възможно да се стигне до предсрочни Европейски избори, защото ще има остри противоречия. От друга страна, Брекзит е огромно премеждие, което вече три години ЕС не може да преглътне. Самата фон дер Лайен беше избрана със сериозни компромиси и отстъпки. Най-голямата нестабилност обаче ще дойде от нейните официални заявления да направи Истанбулската конвенция задължителна. Това обеща тя на либерал-комунистите в ЕС, които днес се наричат „социалисти”, „зелени” и т. н. Лайен ще бяга от конфронтации и от спорове, понеже „левите” лесно биха я махнали от поста ѝ.

У нас е ясно, че Истанбулската конвенция не може да бъде приета, тъй като е в разрез с Конституцията ни. Ако бъде поискано от нас да наложим Конвенцията, трябва да свикаме референдум, понеже не можем да нарушим основния си закон заради немската дама и хората около нея. Колкото и либералите да мразят референдумите, този път допитването до хората ще бъде неизбежно. Учуден съм, че българските евродепутати мълчат по темата. Ако са гласували за фон дер Лайен, това означава, че са пуснали своя глас за противоконституционно налагане на Истанбулската конвенция. Този модел на ЕС няма да просъществува дълго. И не говоря за идеята, която ни пробутват, че щом не си за ЕС, значи не си за Европа. Много здраве на всички тези антитрадиционалисти и либерали. Аз се чувствам европеец, но техният модел е сбъркан. Европейският съюз всеки ден губи значение и тежест в света. В Европа няма лидерство, няма идеи, освен да вкарат няколко милиона емигранти.

 

– Ще се намеси ли „либералната истерия“, за която предупреждавате, и на местните избори в България?

– Местните избори са важни, защото се прави целенасочен опит те да бъдат превърнати в идеологически. Подобни бяха местните избори в Турция преди шест месеца и това не е нова практика за паникьосаните либерали. Опозицията на Ердоган спечели крепостите Истанбул, Анкара и Измир. Като политически процес, в Турция нищо не се е променило за половин година. Ердоган продължава да се движи по курса, който си е начертал. Турският президент се държи като един относително независим политик, въпреки че е загубил най-важните си градове. Изборите там бяха голяма драма.

В България сега се прави нещо подобно. Залогът не е дори в това, което си фантазират някои хора – загуба на ГЕРБ и атака на либералите. Един от кандидатите на София – Волен Сидеров, излезе и обеща, че ще забрани гей парадите, ако стане кмет. Засега на това изявление се отговаря с гробовно мълчание. Протестите срещу законовите промени, които застрашават семейството и децата, получават слабо отрицание от либералните медии. Например фамозните кукли Барби и Кен вече имат джендър-продукт от… трети пол. Цялата тази идеология е агресивна, макар това да се върши тихо и подмолно.

И ако се върнем към общинските тегоби в София, надали някой ще може да се справи с най-тежките й проблеми: Столична топлофикация, мръсния въздух, разбитите улици, паркирането, незаконното строителство и т. н., и т. н. Едва ли ще успеят да преобразят столицата ни така, както на мен ми се иска… София става все по-привлекателна за туристите и чужденците, но това не се случва благодарение на столичната управа.

 

 

 

Оставете коментар

Още
Спомен за Алекс Алексиев: От беден емигрант до върховете на американската политика

Спомен за Алекс Алексиев: От беден емигрант до върховете на американската политика

Анализаторът Алекс Алексиев в неформален разговор за Рейгън, Кисинджър и европейските лидери
За съвременната македонска идентичност

За съвременната македонска идентичност

Тя не е национално-демократична, а националистическо-тоталитарна   Съвременната македонска идентичност е „въобразена“ и съответно „конструирана“, по известното определение на Бенедикт…
Безсребреникът Путин и клеветниците

Безсребреникът Путин и клеветниците

  … Като същински маладец отговори другарят В. В. Путин на младенеца, „дръзнал“ да постави въпроса: „Ваш ли е онзи…