Не сме създадени равни и в това има дълбок и важен смисъл

Не сме създадени равни и в това има дълбок и важен смисъл

equality_

Незададени въпроси, Неполучени отговори:

 

Кой всъщност обяви неравенството за грях и защо?

Та нима не е очевидно, че в природата на нещата е именно неравенството?

Че обратното, тоест абсолютното равенство, се нарича Ентропия?

Абсолютната смърт в термодинамичен смисъл?

Че когато идеалът е “равенството”, то се обръща в чудовище, защото отменя движението, живота и енергията, която движи Светът – живият и даже неживият?

Що за нелепост е това понятие – Равенство, което не съществува никъде във Вселената? Та даже в човешкото семейство никой не е равен с другия, братът не е равен с брат си дори.

Дали отделните протони във физическото царство са равни един с друг или имат своята траектория и отделна съдба?

Та кой можа да заблуди толкова много хората, да ги съблазни с тази илюзия, че ние сме равни?

 

Нали е очевидно, че не сме създадени равни и в това има дълбок и важен смисъл? Комунистът се опита да изравни човеците, като ги обезглави и доведе до еднаква дължина посредством социално инженерство, точно както Прокруст ги изравни, като им отряза краката, за да бъдат по един размер. Дали този фантазъм не се е родил в грешното тълкуване, че Създателят ни е създал равни, следователно трябва да спрем да се “гордеем”, че не сме и да живеем винаги с чувството за греховност и вина?

 

Или пък в създаването на религии, които са решили, че в името на мирното съвместно съществуване, трябва лицемерно да приемем, че можем да живеем заедно само като целунем краката на насилниците си и им простим за това, че са насилници?

 

Колко е лесно да се обяви всяко съмнение в тези постулати днес за фашизирани изстъпления? Антифа ще ни обезглави ли, ако получи този шанс?

 

А какво, ако приемем естественото неравенство за истински нормалното и не пожелаваме да го изравним, а го приветстваме като устройство, където всяко нещо, всеки индивид, всяко живо същество заема своето правилно място, отредено му от самата истинска природа на нещата?

И се зарадваме на нашите различия в таланти, външност и дори богатство, защото всичко това е без значение, ако се отървем от хипотезата на завистта, която иска да ни изравни?

 

От д-р Любомир Канов

 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter

или да ни подкрепите ТУК

Оставете коментар

Още
Поредният напън за налагане на PAX AMERICANA – Втора част

Поредният напън за налагане на PAX AMERICANA – Втора част

  Политика: Кой какво взема? Къде и как? Харолд Ласуел (1902–1978 г.) – американски икономист и политолог   Постепенно склонността…
Поредният напън за налагане на PAX AMERICANA - Първа част

Поредният напън за налагане на PAX AMERICANA - Първа част

  Това, което една държава определя като жизнените си икономически интереси, не са нещата, които осигуряват живот на гражданите й,…
На кладата! Но първо искаме скалпа му!

На кладата! Но първо искаме скалпа му!

  Всеки може да се ядоса – това е лесно. Но да се ядосаш точно на когото трябва, точно в…