Не сме създадени равни и в това има дълбок и важен смисъл

Не сме създадени равни и в това има дълбок и важен смисъл

equality_

Незададени въпроси, Неполучени отговори:

 

Кой всъщност обяви неравенството за грях и защо?

Та нима не е очевидно, че в природата на нещата е именно неравенството?

Че обратното, тоест абсолютното равенство, се нарича Ентропия?

Абсолютната смърт в термодинамичен смисъл?

Че когато идеалът е “равенството”, то се обръща в чудовище, защото отменя движението, живота и енергията, която движи Светът – живият и даже неживият?

Що за нелепост е това понятие – Равенство, което не съществува никъде във Вселената? Та даже в човешкото семейство никой не е равен с другия, братът не е равен с брат си дори.

Дали отделните протони във физическото царство са равни един с друг или имат своята траектория и отделна съдба?

Та кой можа да заблуди толкова много хората, да ги съблазни с тази илюзия, че ние сме равни?

 

Нали е очевидно, че не сме създадени равни и в това има дълбок и важен смисъл? Комунистът се опита да изравни човеците, като ги обезглави и доведе до еднаква дължина посредством социално инженерство, точно както Прокруст ги изравни, като им отряза краката, за да бъдат по един размер. Дали този фантазъм не се е родил в грешното тълкуване, че Създателят ни е създал равни, следователно трябва да спрем да се “гордеем”, че не сме и да живеем винаги с чувството за греховност и вина?

 

Или пък в създаването на религии, които са решили, че в името на мирното съвместно съществуване, трябва лицемерно да приемем, че можем да живеем заедно само като целунем краката на насилниците си и им простим за това, че са насилници?

 

Колко е лесно да се обяви всяко съмнение в тези постулати днес за фашизирани изстъпления? Антифа ще ни обезглави ли, ако получи този шанс?

 

А какво, ако приемем естественото неравенство за истински нормалното и не пожелаваме да го изравним, а го приветстваме като устройство, където всяко нещо, всеки индивид, всяко живо същество заема своето правилно място, отредено му от самата истинска природа на нещата?

И се зарадваме на нашите различия в таланти, външност и дори богатство, защото всичко това е без значение, ако се отървем от хипотезата на завистта, която иска да ни изравни?

 

От д-р Любомир Канов

 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter

или да ни подкрепите ТУК

Оставете коментар

Още
Тогава са ползвали ледокоп, днес гощават с чай като за последно

Тогава са ползвали ледокоп, днес гощават с чай като за последно

  Сатанински са тия летни дни около 20 август, сатанински и морно-душни. Отравянето на Навални попълва една мрачна поредица, в…
В поредната

В поредната "велика" революция - разграждане на модерно варварство

Преживяваме период на могъщи глобални трансформации и в природата, и в социума. Според марксистите и неомарксистите светът се развива възходящо…
САЩ имат нужда от по-задълбочено разследване на Русия

САЩ имат нужда от по-задълбочено разследване на Русия

Сенатът може да направи нещо много важно за страната като проведе собствено разследване за намесата на Русия в президентските избори…