За нас

За нас

България Аналитика е проект на Центъра за изследвания на балканския и черноморския регион (CBBSS), дело на покойния Алекс Алексиев, който цели да предостави на своите читатели аналитична и фактологична информация за България и региона в по-широк обхват от въпроси от областта на геополитиката, националната сигурност, икономикатa и финанситe, външната политика и други.

България Аналитика и нейните анализатори силно подкрепят демократичната и пазарна ориентация на България, както и членството и в Европейския съюз. Нашата платформа за публикации се стреми да подчертае уникалното географско и геополитическо положение на България в Европа и да предложи различни гледни точки, за да предоставим на нашите читатели балансиран преглед на събитията, свързани с Европа и уникалното място, което България заема в нея.

Мненията, изразени в статиите, написани за България Аналитика, са единствено на техните автори и не отразяват непременно мнението на CBBSS или неговите спонсори.

България Аналитика е независима инициатива, подкрепена от своите читатели.

 

 

Международен консултативен съвет на България Аналитика


 

Стивън Хейуърд – Проф Хейуърд е виден американски историк и политолог. Той е автор на много книги, включително на дефинитивната биография на Роналд Рейгън („Епохата на Рейгън“, в два тома). Той е старши научен изследовател в Института за правителствени изследвания в Калифорнийски университет, Бъркли и гостуващ преподавател в юридическия факултет на Бъркли и води ежедневен блог в powerlineblog.com.

Дж. Мърфи Донован – полковник Донован е бивш офицер от разузнаването на ВВС на САЩ (USAF), ветеран от Виетнам, получил образованието си в Iona College (Бакалавърска степен), Университета на Южна Калифорния (Магистърска степен), Колежа за военно разузнаване и Колежа за разузнаване на ВВС. Той е бивш старши научен изследовател на USAF в корпорация RAND, Санта Моника и бивш директор по научни изследвания и руски (съветски) изследвания в щаб квартирата на USAF при генерал Джеймс Клапър. Дж. М. Донован е служил в Агенцията за военно разузнаване, Агенцията за национална сигурност и Централното разузнавателно управление.

Бенджамин Ламбет – Д-р Бенджамин С. Ламбет е старши научен изследовател в Центъра за стратегически и бюджетни оценки – позиция, която той заема от 2011 г., след 37-годишна кариера в Корпорация RAND. Дългогодишен специалист по въпросите на международната сигурност и бойни действия във въздуха, той има богат опит като военен летец в над 40 различни бойни самолета по целия свят и е автор на труда „Трансформацията на американските военновъздушни сили“. Д-р Ламбет е носител на престижната награда за житейски постижения на ВВС на САЩ.

Рос Джонсън – Д-р Джонсън е виден американски специалист по Източна Европа и автор на много книги и монографии за региона. Най-новата му книга е „Радио Свободна Европа и Радио Свобода; През годините на ЦРУ и след тях“, (Stanford University Press, 2010). Бил е директор на Радио „Свободна Европа“, а понастоящем се занимава с научно-изследователска дейност в мозъчния тръст „Център Уилсън“ във Вашингтон, Окръг Колумбия.

Кент Осбанд – Д-р Осбанд е американски икономист, стратег, анализатор на финансовия риск и дългогодишен изследовател на България. Той е автор на две известни книги за количествен анализ на риска (Рискът айсберг: Приключение в теорията на портфейла и рискът на Пандора: неопределеността в основата на финансите) и е работил, както в обществения сектор (МВФ, СБ), така и в частния (Goldman Sachs, CSFB, Fortress Investments).

Оставете коментар